Nicuşor Dan: Am oprit azi demolarea unui imobil de 100 de ani

1 lună in urmă 43


Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a oprit demolarea unei case cu o istorie de peste 100 de ani, care a fost ridicată după planurile arhitectului Ateneului, Albert Galleron.


"Casele valoroase ale Bucureștiului trebuie păstrate și valorificate, nu distruse. Am oprit azi demolarea unei case situate pe strada Dionisie Lupu nr.39, cu o istorie de peste 100 de ani, ridicată după planurile arhitectului Ateneului, Albert Galleron", a scris Nicuşor Dan pe pagina de Facebook.


Nicuşor Dan susţine că în ultimele zile de mandat ale Gabrielei Firea s-a emis o autorizație de demolare a acestui imobil.


"Fosta administraţie a emis, în ultimele zile de mandat ale Gabrielei Firea, o autorizaţie de demolare a acestui imobil, pe care am reuşit să îl salvăm pe ultima sută de metri. Am agreat cu proprietarii să nu demoleze casa. Aceştia au fost de acord să găsim o soluţie, astfel încât imobilul valoros să fie păstrat şi integrat", a mai scris Nicuşor Dan.


Pe de altă parte, primarul Bucureştiului este greu de găsit. Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunţat că nu a putut lua legătura cu Nicuşor Dan. "Când primarul general va răspunde la telefon, voi vorbi cu el. În această perioadă a fost inabordabil", a punctat Ciucu.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă