Nicuşor Dan a fost confruntat de George Simion şi a plecat din şedinţa comisiei parlamentare de anchetă privind preţul energiei în Bucureşti

2 săptămâni in urmă 21

Membrii comisiei de anchetă vor să afle de ce primarul general Nicuţor Dan şi Consiliul General nu au luat toate măsurile necesare pentru a-i proteja pe localnicii capitalei de creşterile de preţuri.

Nicuşor Dan a fost întâmpinat cu ostilitate, atât la intrarea în sediul Parlamentului, când, în momentul în care şi-a dat jos paltonul, a fost întrebat de o persoană „e cald aici, e bine?”, dar şi de liderul AUR, George Simion, care a avut un dialog tensionat cu primarul general.

„Sunteți primar, v-am făcut solicitări, hai să ne răspundeți la întrebare, că de asta ați venit…“, a spus George Simion.

Nicușor Dan: „Luați mâna de pe mine. În momentul în care ne comportăm civilizat… O zi bună!“

George Simion: „Păi și? Domnule primar general, e frig în case!“. După acest moment, Nicușor Dan a plecat din ședința de la Parlament.

Primarul a declararat jurnaliștilor că nu mai putea sta în întâlnire în condițiile în care președintele ședinței făcea declarații politice. Nicuşor Dan a avut un alt schimb de replici tăioase cu senatorul PSD Daniel Zamfir.

Nicuşor Dan: ” Problema căldurii din București vine dintr-o inacțiune de 20-30 de ani. Ani de zile nu s-a plătit subvenția”

Daniel-Cătălin Zamfir

: Persoana care a făcut această hârtie o mai aveți angajată? Pare că n-a luat bacul. Sunt greșeli elementare, este o adresa lipsită de orice fundament. Când soliciți o anumită suma trebuie fundamentată. Ați scris aici dați-ne 968 de milioane pentru plata subventei pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif la energia termină. Bun, de ce 968 de milioane?

Nicușor Dan: Am venit aici la o discuție serioasă. Dacă începem cu glumițe din astea, eu mă ridic și plec.

Daniel-Cătălin Zamfir: Nu e glumiță. E jenant că cineva din Primăria Capitalei să trimită o adresa atât de lipsită de orice. Prezentați-ne justificarea solicitării celor 968.

Nicușor Dan: Va răspund la toate întrebările cu condiția să păstrăm un dialog civilizat. Aceste epitete nu cred că sunt potrivite pentru o discuție foarte serioasă.

La plecarea intempestivă din comisia parlamentară, Nicuşor Dan a mai spus că în opinia sa Guvernul ar trebui să plătească subvenția și primăriilor care au cerut-o pentru luna ianuarie, cum este și situația Bucureștiului, așa cum a plătit și pentru celelalte administrații locale:

”N-am mai putut să stau în condițiile în care președintele face declarații politice. În primul rând, problema căldurii din București vine dintr-o inacțiune de 20-30 de ani. Ani de zile nu s-a plătit subvenția, s-au acumulat deficite economice și în zona de investiții, RADET a intrat în insolvență și faliment. Guvernul a alocat deja bani pentru primării, în opinia mea va aloca și pentru acele primării care au necesar în ianuarie. Diferența e că noi plătim cu două luni mai târziu factura din noiembrie, o să o plătim în ianuarie (cele 968 milioane necesare pentru subvenția în București, n.red.)”, a declarat Nicușor Dan.

Citeşte şi: Noi detalii despre impozitarea luxului. Sorin Grindeanu: „Nu este lux casa de 120 de mp, ci cu totul altceva: iahturi, bolizi, maşini de sute de mii de euro”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă