Nicolas Sarkozy, DIN NOU în fața instanței. Ce RISCĂ fostul președinte francez

1 lună in urmă 4

Nicolas Sarkozy, fostul președinte al FranțeiNicolas Sarkozy, fostul președinte al Franței

Astăzi începe procesul în care fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, este inculpat pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale din 2012. Sarkozy este acuzat de depăşirea cu 20 de milioane de euro a limitei legale pentru cheltuielile de campanie. În același dosar sunt inculpate pentru fraudă sau complicitate alte 13 persoane. 

MIERCURI, 17 MARTIE 2021, 09:54

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

Procuratura susţine că pentru menţinerea cheltuielilor fostului preşedinte sub limita legală s-au folosit facturi false, potrivit Agerpres.

Verdictul în dosarul "Bygmalion" este aşteptat la jumătatea lunii aprilie. Există însă voci care susțin că procesul ar putea fi amânat.

Nicolas Sarkozy, care a deținut funcția de preşedinte al Franței în perioada 2007-2012, ar putea fi condamnat la un an de închisoare şi o amendă de 3750 de euro.

Vă reamintim că în urmă cu două săptămâni, fostul președinte a fost condamnat pentru corupţie şi trafic de influenţă într-un alt dosar. În acest caz, Sarkozy a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, din care doi cu suspendare și unul cu executare. Sentinţa nu este însă definitivă, astfel că fostul preşedinte francez are posibilitatea de a face recurs.

Citește și Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, la un pas de pușcărie

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă