Nicolae Stanciu, implicat în campania celor de la Slavia Praga împotriva rasismului, după scandalul de la meciul cu Rangers! Mesajul fotbalistului român | VIDEO

3 săptămâni in urmă 3

Nicolae Stanciu, mijlocașul în vârstă de 27 de ani al echipei Slavia Praga, a transmis un mesaj împotriva rasismului, după scandalul de la meciul cu Rangers din Europa League.

Slavia Praga și Rangers s-au întâlnit în optimile de finală ale Europa League, iar cehii s-au impus cu scorul de 2-0 în Scoția, după ce au remizat pe teren propriu, scor 1-1, și s-au calificat astfel în sferturile de finală ale competiției.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

Nicolae Stanciu, mesaj în limba română împotriva rasismului după scandaul de la Rangers – Slavia Praga

Deși Nicolae Stanciu a înscris încă o bijuterie de gol, întâlnirea din retur nu a fost lipsită de incidente. După ce portarul ceh în vârstă de 26 de ani al Slaviei Praga, Ondrej Kolar, a fost victima unei intrări criminale a lui Kemar Roofeat, atacantul în vârstă de 28 de ani al lui Rangers, s-a lăsat cu victime și la vestiare, după meci.

Ondrej Kudela, fundașul în vârstă de 33 de ani al Slaviei Praga, a fost acuzat că i-ar fi adresat injurii cu tentă rasistă lui Glen Kamara, mijlocașul finlandez în vârstă de 25 de ani al lui Rangers. Situația ar fi degenerat și „inculpatul” ar fi fost luat la bătaie și chiar umplut de sânge de către adversari, la vestiare.

În urma acestui incident, Slavia Praga a reacționat și a realizat un videoclip care reprezintă multiculturalismul din cadrul echipei din Cehia și prin care jucătorii transmit să sunt împotriva rasismului.

„Rasismul nu își are locul în fotbal, în societate și nicăieri altundeva în viețile noastre. Orice formă de rasism este inacceptabilă. Suntem Slavia, o echipă cu jucători din 11 țări diferite și trei continente. Spunem un NU ferm rasismului”, a spus Jan Boril, fundașul și căpitanul Slaviei Praga.

„Spune nu rasismului”, a fost și mesajul lui Nicolae Stanciu, transmis în limba română.

The post Nicolae Stanciu, implicat în campania celor de la Slavia Praga împotriva rasismului, după scandalul de la meciul cu Rangers! Mesajul fotbalistului român | VIDEO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă