Nicolae Dică a lămurit situația portarului de la echipa națională: „Eram deciși cine va apăra înainte să facem convocările!”. Cine l-a impresionat și ce spune despre presupusul conflict cu Cristi Bălgrădean | VIDEO

3 săptămâni in urmă 1

Nicolae Dică, antrenorul secund al lui Mirel Rădoi la echipa națională, a susținut o conferință de presă premergătoare meciului cu Macedonia de Nord din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022 și a lămurit problema portarului de la prima reprezentativă.

România va întâlni Macedonia de Nord, joi, 25 martie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, urmând ca duminică să se dispute meciul cu Germania, tot pe teren propriu, iar miercuri, cel cu Armenia, din deplasare.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

Nicolae Dică a lămurit situația portarului de la echipa națională

Pentru că Mirel Rădoi a fost depistat pozitiv cu COVID-19, Nicolae Dică i-a luat locul la conferința de presă și a vorbit despre situația echipei naționale înaintea celor trei meciuri din această lună.

Selecționerul a fost criticat pentru faptul că l-a lăsat acasă pe Cristi Bălgrădean, portarul campioanei CFR Cluj, și l-a convocat în schimb pe Ionuț Radu, portarul lui Inter, care nu a apărat însă în Italia.

Nicolae Dică a explicat că staff-ul echipei naționale știa deja de ceva vreme cu cine se va apăra România în preliminarii.

Totuși, Nicolae Dică s-a declarat impresionat de Florin Iacob, portarul echipei UTA Arad, convocat de pe lista adițională, înainte ca Italia să ridice restricțiile și ca Ionuț Radu să se poată alătura lotului.

„În mare, eram deciși înainte să facem convocarea. Conta foarte mult și cum erau băieții la antrenament, dar în mare e decizia luată. Dar în continuare este concurență pe această poziție, pentru că avem încredere în toți portarii pe care i-am adus la echipa națională acum.

Florin Iacob rămâne la națională. Am decis să îl chemăm pe Radu, pentru că cei din Italia au ridicat restricțiile. El era una dintre soluții înainte să îl chemăm pe Iacob, dar l-am chemat și pe el pentru că este un jucător tânăr, este de perspectivă, doream să îl angrenăm și pe el în anturajul echipei naționale, să îi cunoască pe băieți cât mai bine și de asta am luat această decizie. Cu cât este mai mult în angrenajul echipei naționale, cu atât este mai bine și pentru el, și pentru noi, pentru că este un portar care a demonstrat la naționala de tineret.

În plus, Iacob, de când a venit, pe mine unul m-a impresionat, mi-a plăcut atitudinea lui, mi-a plăcut personalitatea lui și chiar vorbeam că chiar ne bucurăm că l-am adus la echipa națională”, a spus Nicolae Dică, la conferința de presă.

În ceea ce îl privește pe Cristi Bălgrădean, s-a vorbit despre un presupus conflict între el și staff-ul echipei naționale, însă Nicolae Dică neagă aceste zvonuri, după ce și FRF a emis un comunicat în acest sens.

„Nu a fost niciun conflict între noi și Bălgrădean. El nu a ajuns la echipa națională, pentru că era accidentat în momentul în care noi am făcut convocările. S-a văzut clar că nici la echipa de club nu a fost în lot pentru meciul de campionat”, a spus Nicolae Dică.

The post Nicolae Dică a lămurit situația portarului de la echipa națională: „Eram deciși cine va apăra înainte să facem convocările!”. Cine l-a impresionat și ce spune despre presupusul conflict cu Cristi Bălgrădean | VIDEO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă