Nicolae Dică a fost ofertat de FRF! Mihai Stoichiță l-a dorit pe banca echipei naționale după plecarea lui Mirel Rădoi: „M-a întrebat ce vreau să fac!”

1 săptămână in urmă 22

FRF i-a propus lui Nicolae Dică, prin vocea directorului tehnic Mihai Stoichiță, să își continue activitatea de la echipa națională după plecarea lui Mirel Rădoi, dar antrenorul a refuzat.

Secundul din mandatul lui Mirel Rădoi la reprezentativa României, Nicolae Dică, a fost ofertat de FRF să își continue activitatea pe banca tehnică a „tricolorilor”, însă fostul mijlocaș nu a acceptat. El își dorește să înceapă o carieră de antrenor principal și este convins că, după opt ani de zile, are suficientă experiență pentru a prelua o echipă.

În altă ordine de idei, Nicolae Dică s-a arătat încântat de varianta Ladislau Boloni la echipa națională, fiind convins că „tricolorii” au șanse mari de a se califica la Campionatul European din 2024.

Nicolae Dică a refuzat oferta FRF

Cu toate că FRF i-a propus să rămână în continuare în stafful echipei naționale, Nicolae Dică a ales să se despartă de „tricolori” pentru că își dorește să devină antrenor principal. Fostul secund al lui Mirel Rădoi este convins că acesta este momentul perfect pentru a prelua o echipă din postura de tehnician „plin”.

„Eu am avut o discuţie cu nea Mihai (n.r. – Mihai Stoichiţă) anul trecut şi m-a întrebat ce vreau să fac, dacă vreau să rămân în continuare, şi am spus că nu, că îmi doresc să fiu antrenor principal. Se vorbeşte despre experienţă, eu am opt ani de când m-am lăsat şi opt ani am antrenat. Probabil trebuie să ajung la vreo 50 de ani să prind şi eu exprienţă. Şi nu mai mă ia nimeni atunci, că sunt prea bătrân”, a declarat Nicolae Dică pentru Telekom Sport.

Antrenorul este optimist în ceea ce privește viitorul echipei naționale, fiind convins că sunt șanse mari ca România să se califice chiar la următorul turneu final, Campionatul European din 2024.

„Boloni este un antrenor cu mare experienţă, un antrenor care a avut rezultate foarte bune, a reuşit să câştige campionatul în Portugalia şi în Belgia. Asta înseamnă că este un antrenor de valoare, are o experienţă foarte mare.

Eu cred că această echipă naţională va deveni mult mai puternică în următorii ani. Eu cred în această echipă naţională. Ştiţi şi voi că la EURO se ajunge mai uşor decât la un Campionat Mondial”, a mai spus Nicolae Dică.

The post Nicolae Dică a fost ofertat de FRF! Mihai Stoichiță l-a dorit pe banca echipei naționale după plecarea lui Mirel Rădoi: „M-a întrebat ce vreau să fac!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă