Nicolae Ciucă recunoaşte că PSD a vrut să intre la guvernare: „Nu e vorba doar de decizia mea, acesta a fost mandatul”

1 lună in urmă 15

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 18:15

171 citiri

 „Nu e vorba doar de decizia mea, acesta a fost mandatul”

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a recunoscut vineri, 29 octombrie, că PSD a dorit să intre la guvernare, el precizând că partidul a dat un mandat clar, pentru Guvern minoritar.

Florin Cîţu a spus, la rândul lui, că de trei ori s-a discutat în partid despre flexibilizarea mandatului însă decizia a rămas aceeaşi.

Nicolae Ciucă a fost întrebat despre negocierile pe care le-a avut cu partidele.

”Am discutat la telefon care erau liniile principale de negociere, cu fiecare dintre dumnealor, am analizat chiar şi elemente de detaliu pentru că astfel s-a ajuns la decizia care a fost luată astăzi. Astea au fost propunerile, PSD a dorit să intre la guvernare şi...”, a spus Ciucă.

El a recunoscut că nu a avut un mandat mai flexibil. ”Nu e vorba doar de decizia mea, nu făceam un guvern al meu. Acesta a fost mandatul”.

Florin Cîţu a intervenit şi a precizat că s-au întors de trei ori în partid, după negocierile cu partidele, dar mandatul a rămas acelaşi.

”Ne-am întors de vreo trei ori în partid pentru flexibilizarea mandatului. Mandatul a rămas la fel. Am avut trei consultări pe acest mandat, de fiecare dată ne-am consultat şi a rămas la fel”, a spus Cîţu.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a declarat, vineri, după şedinţa Biroului Executiv al PNL în care s-au aprobat programul de guvernare şi Cabinetul minoritar PNL-UDMR, că la cum arată situaţia şi cifrele, matematic, guvernul nu are cum să treacă, dfar, prin votarea, miercuri, a acestui guvern se poate câştiga timp în care partidele să găsească elementele comune.

Ciucă a arătat că, în urmă cu câteva zile, a declarat că nu doreşte să îşi depună mandatul şi că va merge până la capăt.

Citeste si:

Va apela Cîțu, în extremis, la șarpele Ka?

După ce Superman și-a luat porția letală de kriptonită și a fost debarcat de la conducerea guvernului, temerea sa cea mai mare este că Nicolae Ciucă ar putea să-i ia locul și, implicit,...

Florin Cîțu își sabotează propriul partid

Klaus Iohannis și-a dorit dintotdeauna “guvernul meu” și, iată, acum, în sfârșit, îl are, după ce l-a eliminat din ecuație pe Ludovic Orban. Vestea proastă este că l-a preferat...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă