Nicolae Ciucă, înaintea disucției cu Dacian Cioloș: Nu trebuie să ne găsim în situația să spunem „nu facem”. Am venit să avem un dialog

1 lună in urmă 18

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, luni, înaintea întâlnirii cu președintele USR, Dacian Cioloș, în Parlament, că „nu cred că ne găsim în situația să spunem nu facem”, referindu-se la susținerea acordată de USR pentru un guvern minoritar. Acesta a precizat că programul de guvernare a fost finalizat și că va avea discuții „cu toți cei care sunt dispuși” să susțină formarea unui nou guvern.

„Suntem în Parlamentul României, aici sper să avem dialog și să căutăm soluții. Este foarte ușor de a spune nu facem. Nu cred că ne găsim în situația să spunem nu facem”, a spus Nicolae Ciucă, referindu-se la dorința USR de a reface coaliția.

„Am vorbit cu domnul Marcel Ciolacu la telefon. A rămas să finalizăm programul de guvernare, să analizăm cele 10 măsuri prioritare ale dumnealor. Am finalizat programul, analizăm măsurile, finalizăm întâlnirea de astăzi cu domnul Dacian Cioloș și vom relua discuțiile.

Vom avea discuții cu toți cei care sunt dispuși să avem această discuție și să înțeleagă faptul că noi trebuie să găsim soluții pentru situația din criză”, a afirmat premierul desemnat.

Acesta a precizat că nu s-a întâlnit duminică cu liderii PSD, ci a fost la Guvern „toată ziua”.

„Mandatul la nivelul partidului este să căutăm susținere pentru un guvern minoritar”, a adăugat ministrul interimar al Apărării.

Întrebat cum este relația sa cu președintele PNL, Florin Cîțu, premierul desemnat a răspuns: „Foarte bună”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă