Nicolae Ciucă, despre protestele anti-restricții: ”Modalitatea de exprimare este greu de acceptat”

2 săptămâni in urmă 1

 Facebook.comNicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale Foto: Facebook.com

Nicolae Ciucă a declarat joi seară, referindu-se la protestele anti-restricții din ultimele zile, că dreptul de exprimare liberă a cetăţeanului trebuie respectat. Ministrul Apărării a subliniat însă că ce este greu de acceptat este modalitatea de exprimare. 

JOI, 01 APRILIE 2021, 23:59

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Ministrul Apărării a reamintit că s-au făcut ”eforturi colosale” pentru limitarea pandemiei.
”Consider că dreptul de exprimare liberă a cetăţeanului trebuie respectat. Ceea ce este greu de acceptat este modalitatea de exprimare. În această situaţie în care ne găsim cu toţii (…) în această situaţie de criză, să ne manifestăm acel spirit de coeziune şi împreună - autorităţi şi cetăţeni - să dăm dovadă de maximă responsabilitate şi să aplicăm acele măsuri pe care le primim de la specialişti. Aplicarea lor în practică trebuie să aibă o coerenţă şi o finalizate pentru a putea reveni la normalitate”, a spus ministrul la postul public de televiziune. 

Ciucă a admis că este posibil ca măsurile să nu fi fost suficient explicate.
”Încă de anul trecut s-au depus eforturi colosale, instituţionale, astfel încât să asigurăm combaterea pandemiei, prin măsuri concrete şi coerente (...) Este posibil ca, din punct de vedere al comunicării, să nu fi reuşit să fi ajuns la cetăţan, încât să înţeleagă că se fac forturi deosebite”, a mai spus ministrul, care a precizat că ”nimeni nu-şi doreşte ca prezenţa în stradă să fie în număr mare”, potrivit hotnews. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă