Nicolae Ciucă anunță că PSD a vrut să intre la guvernare, dar PNL nu a acceptat

1 lună in urmă 14

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a spus vineri că PSD a dorit să intre la guvernare, dar PNL nu a vrut să schimbe mandatul inițial pe care i l-a dat doar pentru formarea unui guvern minoritar, potrivit News.ro.

Ciucă a spus că partidul a dat un mandat clar, pentru Guvern minoritar. Florin Cîţu a spus, la rândul lui, că de trei ori s-a discutat în partid despre flexibilizarea mandatului, însă decizia a rămas aceeaşi.

Nicolae Ciucă a fost întrebat despre negocierile pe care le-a avut cu partidele. ”Am discutat la telefon care erau liniile principale de negociere, cu fiecare dintre dumnealor, am analizat chiar şi elemente de detaliu pentru că astfel s-a ajuns la decizia care a fost luată astăzi. Astea au fost propunerile, PSD a dorit să intre la guvernare şi…”, a spus Ciucă, citat de News.ro.

El a recunoscut că nu a avut un mandat mai flexibil. ”Nu e vorba doar de decizia mea, nu făceam un guvern al meu. Acesta a fost mandatul”. Florin Cîţu a intervenit şi a precizat că s-au întors de trei ori în partid, după negocierile cu partidele, dar mandatul a rămas acelaşi. ”Ne-am întors de vreo trei ori în partid pentru flexibilizarea mandatului. Mandatul a rămas la fel. Am avut trei consultări pe acest mandat, de fiecare dată ne-am consultat şi a rămas la fel”, a spus Cîţu.

Ciucă și Cîțu au anunțat că PNL și UDMR merg săptămâna viitoare în fața Parlamentului cu un guvern minoritar. PSD și USR au anunțat că nu vor vota guvernul Ciucă. (Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă