Nicolae Ciucă a preluat mandatul de premier interimar după demisia lui Ludovic Orban

2 luni in urmă 1


Nicolae Ciucă, ministrul apărării naționale a preluat exercitarea mandatului de prim-ministru interimar, în urma desemnării domniei sale de către Președintele României, Klaus Iohannis, anunță Guvernul.


Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost desemnat luni seară premier interimar de către preşedintele Klaus Iohannis, după ce Ludovic Orban a demisionat de la conducerea Executivului.


”În această dimineaţă ministrul apărării naţionale, Ionel Nicolae Ciucă, a preluat exercitarea mandatului de prim-ministru interimar, în urma desemnării domniei sale de către Preşedintele României, Klaus Iohannis.”, a anunţat marţi dimineaţă Guvernul.


De asemenea, conducerea liberală se reuneşte marţi dimineaţă în şedinţă pentru a discuta strategia de negociere pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi implicit a noului Guvern, ca urmare a alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Surse liberale au declarat pentru Ziarul Libertatea că după-amiază, liderii liberali urmează să discute cu preşedintele Klaus Iohannis.


Şedinţa conducerii PNL este programată la ora 10:00 şi are loc în contextul în care liderul partidului, Ludovic Orban, a demsionat de la conducerea Executivului, anunţându-şi ca obiective construirea unei majorităţi parlamentare care să nu cuprindă PSD şi implicarea sa în negocierile pentru formarea unui Guvern. De asemenea, preşedintele Iohannis şi-a anunţat intenţi ca în câteva zile să convoace consultări la Cotroceni pentru formarea Guvernului.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă