Nicolae Ciucă a depus la Senat un proiect legislativ privind respectul simbolurilor naţionale

3 săptămâni in urmă 16

Senatorul PNL Nicolae Ciucă, ministru al Apărării, a anunţat, joi, că a depus la Biroul permanent al Senatului prima lui propunere legislativă, legată de respectul simbolurilor naţionale, relatează Agerpres.

„Un proiect de suflet pe care îl voi urmări îndeaproape pe tot parcursul său în Parlamentul României. Suntem cu toţii datori să respectăm drapelul României şi imnul naţional, simboluri care reprezintă istoria românilor şi pe cei care s-au jertfit pentru ţară şi pentru întregirea neamului”, a scris Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că Legea nr. 75/1994 prevede modalităţile de arborare a drapelului României şi intonare a imnului naţional, dar nu prevede şi unele informaţii referitoare la modul în care cetăţenii trebuie să îşi arate respectul pentru cele două simboluri naţionale.

„Prin modificările legislative propuse se va interzice aplicarea pe drapelul naţional a oricăror inscripţii sau simboluri, altele decât cele prevăzute în actele normative în vigoare. De asemenea, se va impune tuturor participanţilor la ceremonii oficiale ca, pe timpul intonării imnului naţional, să păstreze tăcerea sau să intoneze imnul”, a menţionat ministrul Apărării.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă