Nicolae Ciucă a demis liberalii din fruntea agențiilor, printre care și Violeta Vijulie - Pe cine a numit la Digitalizare, impus de PSD

2 săptămâni in urmă 95

Nicolae Ciucă, premierul României Nicolae Ciucă, premierul României

Premierul Nicolae Ciucă a semnat mai multe eliberări din funcții la nivelul agențiilor guvernamentale și înlocuirea conducerilor acestora cu apropiați ai PSD, potrivit algoritmului politic convenit cu aliații de la guvernare.  

MARŢI, 04 IANUARIE 2022, 00:14

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Premierul Nicolae Ciucă a decis, luni, eliberarea Violetei Vijulie din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, cu rang de secretar de stat. În locul liberalei a fost numit Vasile-Felix Cozma, membru PSD.  

O altă decizie a prim-ministrului este numirea lui Dragoş-Cristian Vlad în funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României, care este un apropiat al PSD. 

Dragoș Cristian Vlad este în prezent directorul direcției de IT din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. El gestionează sistemul MySMIS, aplicația electronică ce înglobează toate informațiile legate de proiectele finanțate cu fonduri europene. Potrivit Hotnews.ro, noul președinte al ADG este un apropiat de PSD, al grupării Sebastian Ghiță – Rovana Plumb, lucrând în trecut alături de fostul ministru, la  Fondurile Europene și Mediu, în perioada 2012-2014, în timpul guvernării Ponta.

Premierul Nicolae Ciucă l-a eliberat, la cerere, luni 3 ianuarie, pe Horia Scarlat din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. 

Toate deciziile premierului au fost publicate luni, 3 ianuarie, în Monitorul Oficial.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă