Nicolae Ceaușescu a ajuns vedetă în campania electorală din Ungaria

3 săptămâni in urmă 31

Numele fostului dictator Nicolae Ceaușescu a ajuns să fie rostit des în ultimele zile în campania electorală pentru alegerile din Ungaria programate în aprilie 2022, informează Alephnews.ro.

Totul a început după ce partidele de opoziție din Ungaria și-au ales un candidat comun care să-i ia locul actualului premier, Viktor Orban.

Este vorba despre Péter Márki-Zay, un simplu primar de oraș din provincie. „Seamănă cu Ceaușescu”, au sărit oamenii lui Viktor Orban, care au împânzit rețelele de socializare cu fotografiile celor doi.

Nicolae Ceaușescu a ajuns vedetă în campania electorală din Ungaria

„Dictator e Viktor Orban”, a răspuns opoziția, aducând în atenția electoratului două povestiri comune despre Ceaușescu și Orban.

Ambii au construit stadioane supradimensionate în localitățile natale și au făcut în așa fel încât echipele de fotbal să ajungă în top.

Numele lui Nicolae Ceaușescu a ajuns apoi să fie rostit și în studiourile de televiziune, în cadrul dezbaterilor pentru funcția de premier dintre actuala putere și opoziție.

„A fost o tragedie de fiecare dată când demenţi au ajuns într-un fel sau altul în funcţii de conducere în ţară”, a spus László Kövér, preşedintele Parlamentului ungar.

„Eu cred că dement este cel care spune cu două săptămâni înainte când va culmina primul val al epidemiei .şi care construieşte într-un sat de 2000 de locuitori un stadion cu 4000 de locuri, ceea ce n-a făcut decât celălalt geniu al Carpaţilor, Ceauşescu”, a reacționat Péter Márki-Zay, candidatla funcția de prim-ministru, din partea opoziţiei.

Ungaria organizează alegeri în aprilie 2022.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă