Nicolae Badea a dezvăluit cine deține palmaresul, culorile și stema lui Dinamo. „Am considerat că este firesc!”

1 lună in urmă 15

Nicolae Badea a dezvăluit cine deține palmaresul, culorile și stema clubului Dinamo București.

Afaceristul în vârstă de 72 de ani a vorbit despre situația în care se află clubul din „Ștefan cel Mare”, cel din care a făcut parte până în urmă cu 7 ani.

Nicolae Badea a fost la conducerea clubului Dinamo București până în 2014, atunci când i l-a cedat lui Ionuț Negoiță, iar acum fostul președinte al CA a făcut lumină în privința patrimoniului lui Dinamo.

Nicolae Badea a dezvăluit cine deține palmaresul, culorile și stema lui Dinamo

„Vreau să spun din start, în momentul în care s-a constituit SC Dinamo 1948 SA, în 2005, plecând de la o realitate… să nu o numim, nu aș vrea să fie considerat limbaj de lemn, dar este o realitate istorică. Fotbalul la Dinamo s-a născut în 1948, a avut continuitate și performanță în diverse formule organizatorice.

În 2005, spre deosebire de alte situații, nu vreau să le precizez aici pentru că nu este cazul, la Dinamo am considerat că este firească menținerea elementelor patrimoniale într-o relație de continuitate cu fosta secție de fotbal Dinamo, cu Asociația Fotbal Club Dinamo și, ca urmare, SC Dinamo 1948 SA a obținut, conform și statutului, un drept de utilizare. Pentru nume, culori, palmares, la OSIM, aceste drepturi patrimoniale sunt înregistrate și deținute de către Asociația Fotbal Club Dinamo, inclusiv domeniul fcdinamo.ro și toate celelalte”, a declarat Nicolae Badea, pentru playsport.ro.

Nicolae Badea deține în acest moment 7% din clubul Dinamo București, prin Asociația Clubului Sportiv Fotbal Club Dinamo, dar  această societate deține patromoniul lui Dinamo (palmares, culori, stemă).

„Dreptul de utilizare gratuită probabil că nu va mai putea fi acordat sine die”

Va trebui și acest aspect clarificat, dreptul de utilizare gratuită probabil că nu va mai putea fi acordat sine die. Au fost discuții în timp în care SC Dinamo 1948 SA, atât pentru dreptul de utilizare, trebuia să plătească o redevență, nu am invocat, până acum, acest lucru, mai mult ar trebui să plătească o redevență din merchandising-ul pe care-l produce.

Până la urmă, reprezintă un mod de venituri. O să vedem, lucrul acesta urmează să fie decis, așa cum spuneam, de cei care adminstrează legal, în prezent, Asociația Clubul Sportiv Dinamo”, a mai afirmat Nicolae Badea.

 

 

The post Nicolae Badea a dezvăluit cine deține palmaresul, culorile și stema lui Dinamo. „Am considerat că este firesc!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă