Niciun pat liber la Terapie Intensivă în țară pentru bolnavii de COVID

4 săptămâni in urmă 15

În toată țara, la acest moment nu mai este disponibil niciun pat ATI pentru persoanele infectate cu COVID și aflate în stare gravă, în vreme ce 1.874 de pacienți se află la Terapie Intensivă, anunță sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.742 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Pe lângă acestea, la nivel național există o rezervă operațională de 145 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

”Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale”, anunță Grupul de Comunicat Strategică.

La  nivel național, la acest moment nu este disponibil niciun pat liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Grupul de Comunicare Strategică:

Autoritățile precizează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, pentru că în aceste cazuri, respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Autoritățile au anunțat sâmbătă, 31 octombrie, 7.424 de noi cazuri de infectare și 427 de decese ale unor bolnavi de COVID, între care și doi tineri de 21 și 25 de ani, nevaccinați, cu comorbidități.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă