Niciun pat liber la ATI în toată România! 1.772 de pacienți internați în stare gravă - Cum se poate rezolva CRIZA

3 săptămâni in urmă 18

Niciun pat liber la ATI Niciun pat liber la ATI

În data de 11 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.721 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

JOI, 11 NOIEMBRIE 2021, 13:14

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: Monica Vasilescu

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 171 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

1.772 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național, la acest moment nu este disponibil niciun pat liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă