Niciun pat liber în secţiile ATI pentru pacienţii COVID din România. 1.846 de locuri ocupate la Terapie Intensivă

1 lună in urmă 23

Duminică, 24 octombrie, Grupul de Comunicare Strategică anunţă că în România nu mai sunt paturi ATI libere pentru pacienţii bolnavi de COVID-19. Cele peste 1.700 de locuri la Terapie Intensivă alocate pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 sunt ocupate.

Duminică, 24 octombrie 2021, nu mai e niciun pat ATI liber pentru pacienţii COVID din România

Duminică, 24 octombrie 2021, nu mai e niciun pat ATI liber pentru pacienţii COVID din România

Profimedia (scop ilustrativ)

”În data de 24 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.705 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 373 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19”, a transmis, duminică, Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 153 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. 1.846 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

Niciun pat liber în secţiile ATI din România

”La nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare”, au mai transmis autorităţile.

Acestea precizează că, în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI, se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.

Bilanţ COVID-19 în România

Duminică, 24 octombrie 2021, au fost raportate 11.725 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 381 de decese asociate COVID-19. În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.323. Dintre acestea, 1.846 sunt internate la ATI. Din totalul pacienţilor internaţi, 471 sunt minori, 432 fiind internaţi în secţii şi 39 la ATI. Bilanţul complet poate fi consultat AICI.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă