Niciun pat liber de ATI pentru bolnavii COVID în România

2 săptămâni in urmă 16

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, la nivel naţional, joi, nu există niciun pat disponibil la terapie intensivă pentru bolnavii de COVID, în afara celor rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

Joi, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, sunt 1.721 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 392 de paturi ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional există o rezervă operaţională de 171 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, a precizat GCS. Acestea sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

1.772 de paturi ATI sunt ocupate în toată ţara, faţă de 1.823 raportate miercuri.

Potrivit sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a transmis GCS.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă