Niciun partid nu a avansat o propunere pentru inlocuirea Renatei Weber din functia de Avocat al Poporului

1 lună in urmă 4

Intrebata cine ar putea sa o inlocuiasca pe Renate Weber (foto sus) in functia de Avocat al Poporului, presedintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat ca niciun partid nu a avansat, pana in prezent, o propunere in sensul acesta.

"Da, am avut aceasta discutie si am avut punctul pus pe ordinea de zi in Biroul permanent. Nu este niciun secret, s-a discutat public despre schimbarea Avocatului Poporului care probabil ca nu reflecta chiar interesele poporului (...) Nu au fost discutii, nu avem propuneri, de fapt nu au fost avansate propuneri din partea niciunui partid in acest moment", a raspuns Anca Dragu dumunica seara, la Antena3.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat recent ca nu i-au fost comunicate reprosurile care i se aduc si a precizat ca revocarea sa poate fi facuta doar pentru incalcari ale Constitutiei si legilor.

In cazul in care s-ar decide revocarea, Renate Weber a spus ca ia in calcul "mai multe aspecte".

"Revocarea Avocatului Poporului se face numai pentru incalcari ale Constitutiei si legilor. Adica nici macar nu e vorba de o analiza a activitatii in general. Noi am trimis raportul nostru de activitate ca in fiecare an la Parlament. M-as bucura foarte mult sa avem o inalnire in plenul Parlamentului si sa discutam activitatea acestei institutii. Dar care sunt acele situatii in care eu as fi incalcat Constitutia si legile? Sincer va spun, nu le stiu, nu mi-au fost comunicate.

Pe de alta parte, sincer va spun, de cand a fost decizia aceea a CEDO privind-o pe doamna Kovesi, unde i se reprosa statului roman ca doamnei Kovesi nu i s-a oferit posibilitatea unei cai de atac, ma intreb si eu daca e firesc sa nu existe o cale de atac a mea, pentru ca este vorba de o revocare a mea. Vreau sa vad cum se vor desfasura lucrurile. Evident ca iau in calcul mai multe aspecte. Chiar nu cred sub nicio forma ca poti spui unui Avocat al Poporului care isi respecta si isi indeplineste mandatul constitutional, ca a incalcat in felul acesta Constitutia", comenta Weber.

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, anunta in 16 februarie ca a fost initiata procedura de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber (al catrei mandat ar trebui sa se incheie in 2024).

CITESTE SI:

Diana Sosoaca, apel la Serviciile Secrete: "Sa opreasca aceasta mazilire a poporului roman". Atac la adresa PSDPovestea romancei care s-a scolit in Italia si Elvetia, apoi a revenit acasa pentru a-si face propriul brand de inghetata molecularaVIDEO Madalin Ionescu si-a scos nevasta din pat, in creierii noptii, pentru o surpriza de proportiiFOTO Cine este singura romanca care a stat la masa cu MessiCodrin Stefanescu, o noua vizita la Liviu Dragnea: "Sperantele si voturile multor romani se afla intr-o celula din Rahova"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă