Nici nu a fost aprobat, și deja apar probleme: Johnson & Johnson ar putea întârzia livrarea dozelor promis UE

1 lună in urmă 4

Vaccin antiCovidVaccin antiCovid

Johnson & Johnson a transmis Uniunii Europene că se confruntă cu probleme de aprovizionare ce ar putea complică livrarea celor 55 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 promise pentru a două parte a acestui an. Compania s-a angajat să livreze 200 de milioane de doze din vaccinul său în acest an.

MIERCURI, 10 MARTIE 2021, 11:27

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

Informația a fost confirmată pentru Reuters de un oficial european, care este direct implicat în discuții confidențiale cu compania americană privind vaccinul produs.

Potrivit oficialului, Johnson&Johnson susține că nu este imposibil să se atingă obiectivul stabilit în cadrul discuțiilor inițiale, însă preferă să acționeze totuși cu prudență.

Vaccinul Johnson & Johnson, produs de compania farmaceutică americană cu același nume și denumit Janssen COVID-19, ar putea fi autorizat în UE săptămâna viitoare. Vaccinul se administrează într-o singură doză iar, până în prezent, acesta se folosește doar în Africa de Sud, țară care a recurs la acest vaccin datorită eficacității împotriva tulpinii sud-africane. Guvernul canadiat a aprobat, însă, și el recent utilizarea acestui vaccin, nu mai puțin de 38 de milioane de doze fiind comandate, conform autorităților canadiene.

Vaccinul produs de Johnson & Johnson folosește un vector viral și este recomandat persoanelor de peste 18 ani și poate fi păstrat la temperatura frigiderului (2°C - 8°C) până la trei luni. Potrivit testelor clinice, serul are o eficacitate de 85,9% împotriva formelor severe ale bolii și de 66,1% împotriva formelor moderate. Majoritatea efectelor secundare observate au fost durere la locul injecţiei, cefalee, oboseală şi dureri musculare. 

Citește și Lupta pe frontul COVID: 8 vaccinuri și peste 300 de milioane de doze administrate la nivel mondial. Ce tip de vaccin folosește fiecare țară în parte

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă