Constanţa: Patru persoane au fost reţinute pentru trafic de minori şi proxenetism

Patru persoane au fost reţinute de poliţişti în urma a cinci percheziţii domiciliare efectuate în judeţele Constanţa şi Tulcea, într-un dosar penal de trafic de minori şi proxenetism, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Descinderile au fost soldate şi cu indisponibilizarea, printre altele, a unui pistol cu aer comprimat şi a sumei de 800 de euro.

"Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT - ST Constanţa, au efectuat cinci percheziţii domiciliare în judeţele Constanţa şi Tulcea, într-un dosar penal de trafic de minori şi proxenetism. În cadrul activităţilor, au fost indisponibilizate opt telefoane mobile, 800 de euro, un pistol cu aer comprimat, mai multe arme albe, precum şi alte înscrisuri cu valoare probatorie", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Conform sursei citate, din cercetări a reieşit că, în perioada februarie - iulie, patru persoane ar fi recrutat mai multe tinere, printre care şi minore, şi le-ar fi adăpostit în imobile din judeţul Constanţa, în scopul obţinerii de foloase patrimoniale, ca urmare a exploatării sexuale.

Procurorul a dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor patru suspecţi, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea poliţiştilor a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa. AGERPRES/(AS - autor: Nona Jalbă, editor: Oana Popescu, editor online: Gabriela Badea) 

•Top• Cele mai citite Ştiri