Hochei: Nouă noi cazuri pozitive la coronavirus în NHL; 35 în total, înaintea stagiilor de pregătire

Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL) a anunţat nouă noi cazuri de jucători pozitivi la coronavirus, totalul ridicându-se la 35, luni, cu o săptămână înainte de deschiderea stagiilor de pregătire, relatează AFP.

Conform NHL, 396 de jucători au început deja să se antreneze cu echipele lor şi peste 2.900 teste au fost deja realizate, între care 1.400 săptămâna trecută. Au fost pozitive 23 de rezultate, incluzând cele 15 cazuri anunţate în urmă cu o săptămână. Acestora li se adaugă 12 jucători testaţi pozitiv la controale în afara echipelor lor începând din 8 iunie.

Toţi jucătorii pozitivi au fost plasaţi în carantină şi niciun nume de jucător sau de club nu au fost făcute public, NHL rămânând determinată să deschidă stagiile de antrenamente lunea viitoare.

Conform posturilor TV canadian Sports Network şi american ESPN, NHL şi sindicatul jucătorilor sunt pregătiţi să reia sezonul competiţional la 1 august şi continuă să discute un acord salarial colectiv pe o durată de şase ani.

Sezonul NHL a fost întrerupt pe 12 martie. Planul actual este de a concentra de la finele lunii iulie 12 cluburi din Conferinţa de Est la Toronto şi 12 din Conferinţa de Vest la Edmonton, unde este programată în octombrie finala Cupei Stanley.

Fiecare echipă va avea dreptul la 52 de persoane în "bulă", dintre care 31 de jucători, cu teste în fiecare zi pentru toată lumea, respectiv, 1.248 teste cotidiene pentru 24 de echipe. Fiecare jucător va avea o cameră individuală şi fiecare echipă va dispune de un etaj de hotel, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare.

Jucătorii nu-şi vor putea vedea familiile timp de cinci săptămâni, până la fazele finale la Edmonton, la care familiile vor fi invitate.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

•Top• Cele mai citite Ştiri