Secţiune caritabilă dedicată Crucii Roşii Române - la Licitaţia de Artă Contemporană şi Postbelică

Licitaţia de Artă Contemporană şi Postbelică "Frumuseţea salvează lumea", eveniment caritabil dedicat cauzei umanitare a Crucii Roşii Române, va avea loc joi, de la ora 19,30, online, pe platforma Artmark Live.

Potrivit unui comunicat al Crucii Roşii Române, transmis joi AGERPRES, în cadrul licitaţiei, alături de cele 154 de opere ale artei contemporane, vor fi vândute 24 de lucrări realizate de artişti români contemporani care şi-au donat operele pentru susţinerea programelor sociale de ajutorare a persoanelor nevoiaşe afectate de pandemia de COVID-19.

"Într-o perioadă în care România este greu încercată, 24 de artişti români s-au solidarizat cu misiunea umanitară a Crucii Roşii Române, aceea de a alina suferinţa umană venind în ajutorul celor mai afectaţi de efectele pandemiei COVID-19 - donându-şi propriile creaţii. Este un gest profund de bunătate şi responsabilitate, care ne aduce aminte de faptul că, de-a lungul istoriei sale, Crucea Roşie Română s-a bucurat în cele mai dificile momente de încrederea şi susţinerea artiştilor români. Transmit cele mai calde mulţumiri şi admiraţia mea oamenilor de cultură care fac posibilă această licitaţie caritabilă de obiecte de artă", a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române, citat în comunicat.
 
Printre artiştii care au ales să susţină cauza Crucii Roşii Române se numără: Şerban Savu, care semnează o lucrare reprezentativă pentru actuala perioadă - "Patrula" şi care porneşte în licitaţie de la 6.000 de euro; Marius Bercea, care este prezent cu una dintre cele mai valoroase lucrări în cadrul evenimentului - "After Dinner Critique", cu un preţ de pornire de 9.000 de euro, în timp ce Ioan Sbârciu impresionează cu "Don Quijote" care va intra în licitaţie de la preţul de 6.000 de euro.

Acestora li se alătură Felix Aftene, Mircea Cantor, Dana şi Ştefan Maitec sau Andrei Gamarţ. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

•Top• Cele mai citite Ştiri