Fotbal: Suporterii nu au respectat distanţarea socială la finala Cupei Bulgariei, câştigată de Lokomotiv Plovdiv

Suporterii nu au respectat distanţarea socială impusă de autorităţi la finala Cupei Bulgariei la fotbal, câştigată miercuri de Lokomotiv Plovdiv, cu scorul de 5-3, după loviturile de departajare (0-0 după prelungiri), pe stadionul naţional ''Vasile Levski'' din Sofia, transmite Reuters.

Guvernul bulgar a permis unui număr de 12.000 de spectatori să asiste la meci, în ciuda repetatelor violări ale restricţiilor de la reluarea campionatului de fotbal, pe 5 iunie, după o pauză de trei luni impusă de pandemia de coronavirus.

Prim-ministrul Boiko Borisov i-a cerut ministrului Sănătăţii să urmărească din tribune meciul şi să monitorizeze dacă spectatorii respectă măsurile sanitare şi de distanţare socială.

Fanii nu au respectat, însă, regulile autorităţilor, suporterii echipei ŢSKA stând grupaţi şi insultându-l pe Borisov la cea de-a 80-a finală a Cupei Bulgariei.

Guvernul le-a cerut spectatorilor să poarte măşti de protecţie, stewarzii oferindu-le gratuit una fiecărui suporter care a intrat pe stadion, însă doar puţini le-au folosit.

Arbitrul Gheorghi Kabakov a întrerupt meciul pentru câteva minute în repriza secundă, după ce fanii echipei ŢSKA au aprins torţe şi au aruncat fumigene.

La rândul lor, suporterii echipei Lokomotiv au ironizat mişcare pentru egalitate socială şi rasială ''Black Lives Matter'', desfăşurând la un moment dat un banner pe care scria ''White Lives Matter'' (Vieţile albilor contează).

Ministrul bulgar al Sporturilor, Krasen Kralev, avertizase că încălcări ale regulilor în timp finalei Cupei vor duce la ''măsuri drastice''.

Lokomotiv a cucerit Cupa Bulgariei pentru al doilea an consecutiv, după ce s-a impus cu 5-3 la loviturile de departajare, diferenţa fiind făcută de portarul Ilko Pirgov, fost la CS Otopeni, care a apărat şutul atacantului gambian Ali Sowe.

ŢSKA era în căutarea primului său trofeu din 2016, însă a terminat meciul în zece oameni, Kristian Malinov fiind eliminat în min. 115.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Lăzăroiu)

•Top• Cele mai citite Ştiri