Sibiu: Comandamentul NATO va contribui la economia şi securitatea municipiului, susţine rectorul Academiei Forţelor Terestre

Comandamentul NATO care va funcţiona la Sibiu din 2021 va contribui la economia şi securitatea municipiului, dar şi la "întărirea securităţii în acest flanc estic", a declarat, miercuri, rectorul comandant al Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", generalul Ghiţă Bârsan.

 


Foto: (c) Isabela PAULESCU / AGERPRES


"Şi nu se putea mai mult decât ca acest Comandament de Corp Multinaţional să vină la Sibiu, acolo unde avem o academie, acolo unde oraşul nostru este un oraş multicultural şi sunt convins că şi această provocare va fi depăşită cu succes prin contribuţia Academiei Forţelor Terestre şi a comunităţii sibiene. Poate nu întâmplător ei vin atunci când Academia Forţelor Terestre împlineşte 100 de ani. Doresc ca şi acest Comandament de Corp să contribuie la întărirea securităţii în acest flanc estic şi sunt convins că va aduce comunităţii din Sibiu un real aport şi un real ajutor pentru tot ceea ce înseamnă integrare economică, dar şi apărare a valorilor naţionale", a afirmat generalul Ghiţă Bârsan.

 


Foto: (c) Isabela PAULESCU / AGERPRES


Bârsan, alături de alţi militari, dar şi oficialităţi locale au participat, miercuri, la vernisajul unei expoziţii de fotografii de epocă, la Centrul de Informaţii pentru Turişti din Piaţa Mare din Sibiu, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de învăţământ militar la Sibiu.

 


Foto: (c) Isabela PAULESCU / AGERPRES


Turiştii pot vedea fotografiile din expoziţia dedicată academiei militare din Sibiu,până joi inclusiv. La Centrul de Informaţii pentru Turişti sunt expuse şi două uniforme militare de epocă.

 


Foto: (c) Isabela PAULESCU / AGERPRES


Şcoala de ofiţeri de infanterie "Principele Carol", înfiinţată la Sibiu în anul 1920, a fost a doua instituţie de acest gen din ţară, după cea de la Bucureşti. Din anul 1932, Şcoala Militară de la Sibiu rămânea singura instituţie unde se pregăteau ofiţerii de infanterie pentru armata română. AGERPRES/(A - autor: Isabela Paulescu, editor: Oana Popescu, editor online: Adrian Dădârlat)

•Top• Cele mai citite Ştiri