Planul de relansare: 813 milioane de lei vor finanţa, în 2020, programe de creştere a eficienţei energetice în clădiri

Programul de dezvoltare a infrastructurii de reîncărcare a autovehiculelor electrice atât în localităţi, cât şi la nivelul autostrăzilor, drumurilor naţionale şi europene va continua în acest an, cu o alocare financiară de aproximativ 268 de milioane de lei, în timp ce alte 813 milioane de lei vor finanţa, în acest an, programe de creştere a eficienţei energetice în clădiri publice şi private, reiese din Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică (PNIRE), publicat miercuri de Guvernul României.

Potrivit sursei citate, Programele "Rabla" şi "Rabla Plus" vor continua, după ce, în 2020, au beneficiat de un buget cumulat de 545 milioane de lei.

Programele de dezvoltare a transportului "verde" prin finanţarea autobuzelor electrice/gnc în municipii şi localităţi vor avea şi alte sesiuni, una dintre acestea urmând să demareze în anul în curs şi va avea un buget de 930 milioane de lei, se menţionează în Planul de relansare economică al Guvernului.

Documentul oficial anunţă, totodată, lansarea programelor de creştere a eficienţei energetice în clădiri publice şi private în anul 2020, cu o alocare financiară cumulată de aproximativ 813 milioane de lei, precum şi implementarea Programului de creştere a eficienţei energetice în complexurile de producere a energiei, iniţiativă care beneficiază de un buget de 628 milioane de lei, în acest an.

Nu în ultimul rând, pe componenta de păduri, se menţionează demararea Programului de reducere a emisiilor prin împădurirea terenurilor, în anul 2020, cu o finanţare 59 milioane de lei. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

•Top• Cele mai citite Ştiri