IGPR: O nouă misiune în Bulgaria; 12 poliţişti români, detaşaţi în patru staţiuni de pe litoral

Doisprezece poliţişti români au fost detaşaţi în Bulgaria pentru a desfăşura activităţi de siguranţă publică în staţiunile Albena, Varna, Balcic şi Nessebar.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis AGERPRES, poliţiştii români încep miercuri misiunea în Bulgaria, pentru a oferi sprijin şi consiliere cetăţenilor români aflaţi în vacanţă în ţara vecină.

"În perioada 1 iulie - 31 august, poliţiştii români desfăşoară activităţi comune cu poliţiştii bulgari, în cadrul unor patrule de ordine şi siguranţă publică, în staţiunile turistice Albena, Varna, Balcic şi Nessebar, din Bulgaria", se precizează în comunicat.

Miercuri, prima serie de 6 poliţişti români a plecat în Bulgaria. La data de 1 august, alţi 6 poliţişti români îi vor înlocui şi vor merge în ţara vecină pentru a acţiona alături de poliţiştii bulgari.

"Este al zecelea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau pe teritoriul altui stat", arată sursa citată. AGERPRES/(AS - autor: Mihai Stoica, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)

•Top• Cele mai citite Ştiri