Dan Barna: Vom avea candidați comuni cu PNL în fiefurile PSD

Liderii PNL și USR, Ludovic Orban și Dan Barna s-au întâlnit marți și au decis că partidele pe care le reprezintă vor avea candidați comuni în anumite județe. Anunțul a fost făcut chiar de liderul USR, Dan Barna, după ce, în urmă cu o seară liderul PNL s-a arătat descumpănit de viteza cu care USR și-a anunțat candidații la primăriile de sector, din Capitală, fără să mai negocieze cu PNL desemnarea unor candidați comuni. 


„Vreau să vă reamintesc că USR s-a născut în București și cumva era straniu să nu putem să arătăm că noi suntem pregătiți să candidăm pentru București. Era normal să le arătăm oamenilor că pentru alegerile locale avem candidați, că acestea sunt opțiunile noastre. Dar acest lucru nu înseamnă că nu putem susține și propunerile PNL, sau că nu continuăm negocierile. Propunerile noastre pentru primăriile de sectorare nu sunt bătute în cuie. Cei pe care noi îi propunem nu trebuie să fie cu eticheta strictă de primari. Ei pot fi și viceprimari, și city manageri… Noi vrem să arătăm că avem soluții”, a comentat Dan Barna, precizând că negocierea cu PNL continuă.


 Barna spune că, de fapt, negocierile cu PNL nu s-au încheiat și că a căzut de acord cu liderul PNL în privința desemnării unor candidați comuni în anumite județe din țară, dominate de PSD: 


„În județe din Moldova și din Sud, profund psd-izate, în Dolj, de exemplu, acolo dacă mergem cu oferta comună, PSD poate fi batut. Vor fi acorduri punctuale. Nu vreau să inducem falsități cum că am candida peste tot in alianta. Dar există locuri unde filialele PNL trebuie să colaboreze strategic cu USR pentru a scăpa de PSD”, a comentat Barna, la Digi24.


 


 

•Top• Cele mai citite Ştiri