Şah: Americanul Nakamura şi rusul Dubov, la egalitate în finala turneului online Lindores Abbey Rapid Challenge

Marele maestru rus Daniil Dubov, campion mondial de şah rapid în 2018, l-a învins pe americanul Hikaru Nakamura cu 2,5-1,5 în partidele disputate, marţi, în ziua a doua a finalei turneului de şah online Lindores Abbey Rapid Challenge, iar soarta învingătorului se va decide în partidele de miercuri, relatează EFE.

Nakamura a pierdut cu piesele albe prima partidă de marţi cu Dubov, iar apoi s-a consemnat remiza în următoarele două dueluri. În partida decisivă, Nakamura, cu piesele negre, avea nevoie de victorie pentru a câştiga titlul, în timp ce Dubov avea şi opţiunea remizei pentru a împinge finala în a treia zi. Marele maestru rus a obţinut remiza, deşi nu a văzut în final o combinaţie câştigătoare, şi s-a impus cu 2,5-1,5, egalând situaţia în finală (1-1).

Miercuri, cel mai bun din cele patru partide va câştiga titlul şi premiul de 45.000 dolari, inclusiv calificarea directă la marea finală a circuitului Magnus Carlsen Chess Tour, programată între 9 şi 20 august, cu participarea câştigătorilor celor patru turnee ale circuitului. Premiul pentru marea finală va fi de 300.000 de dolari.

Magnus Carlsen Invitational, prima etapă a turneului online organizat de marele maestru norvegian, a fost câştigat de campionul mondial după o finală împotriva lui Hikaru Nakamura. Partidele se dispută pe durata a 15 minute pentru fiecare jucător, cu 10 secunde suplimentare pentru fiecare mutare. AGERPRES/(AS/autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

•Top• Cele mai citite Ştiri