New York va redeschide stadioanele și marile săli de spectacole. Condițiile pentru intrare

3 săptămâni in urmă 1


Guvernatorul statului american New York a anunţat miercuri că marile săli de spectacole şi stadioanele locale care pot să găzduiască peste 10.000 de persoane vor putea să se redeschidă la 10% din capacitate, începând din 23 februarie. Decizia marchează astfel o premieră după aproape un an de la închidere, informează AFP, citată de Agerpres.


Pentru a asista la un spectacol sau la un eveniment sportiv, spectatorii newyorkezi vor trebui să prezinte la intrare un test PCR cu rezultat negativ realizat cu cel mult 72 de ore în urmă şi să se supună unui control al temperaturii corporale.


În plus, ei vor trebui să poarte măşti de protecţie şi să respecte regulile de distanţare socială.


Prima mare sală newyorkeză care se va redeschide va fi Barclays Center, care poate să primească până la 17.700 de spectatori la partide de baschet.


Guvernatorul Andrew Cuomo a interzis pe 12 martie 2020 toate evenimentele publice la care participau mai mult de 500 de persoane, suspendarea fiind apoi extinsă cu rapiditate la toate spectacolele şi toate evenimentele sportive, pentru a controla pandemia de COVID-19.


Mai multe state americane au autorizat deja marile săli şi arene să înceapă să primească spectatori, în special în Florida, unde a avut loc, duminică, Super Bowl - finala campionatului de fotbal american -, în faţa unui public alcătuit din 25.000 de persoane. 


Foto: Epa


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă