New York Times, anunț uluitor despre România. Putin se pregătește să atace țara noastră

5 zile in urmă 21

Tensiunile dintre Rusia și întreg occidentul au ajuns la un nou nivel. Vladimir Putin s-a adresat în primul său discurs națiunii din februarie, de la declanșarea conflictului în Ucraina, așteptat de foarte multă lume. În cadrul discursului Putin a lansat o nouă amenințare nucleară la adresa Occidentului, ordonând și mobilizare parțială. Au fost chemați aproximativ 300.000 de rezerviști. În același timp, Ministerul rus al Apărării afirmă că răspunsul Kremlinului este „motivat de teama unui atac iminent al Ucrainei”. Presa occidentală a preluat discursul, iar cei de la New York Times au făcut un anunț uluitor despre România. Conform publicației americane, Putin se pregătește să atace țara noastră.

Vladimir Putin ordonă mobilizarea mai multor trupe pentru Ucraina

Conform datelor din presa occidentală, Vladimir Putin a ordonat astăzi mobilizarea a 300.000 de rezerviști pentru a lupta în Ucraina. Liderul de la Kremlin a mai declarat că Moscova va răspunde cu puterea întregului său vast arsenal dacă Occidentul va continua „șantajul nuclear” în legătură cu conflictul din această țară.

A fost prima mobilizare de acest fel a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial și a însemnat o escaladare majoră a războiului, aflat acum în a șaptea lună. A urmat recentelor eșecuri ale forțelor ruse, alungate din zonele pe care le capturaseră în nord-estul Ucrainei în urma unei contraofensive ucrainene din această lună și care sunt împotmolite în sud.

„Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, vom folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul. Aceasta nu este o cacealma.

Rusia are o mulțime de arme pentru a răspunde”, a declarat în discursul televizat adresat națiunii ruse, Putin.

Ministrul rus al apărării a declarat că mobilizarea parțială va chema 300.000 de rezerviști și se va aplica celor cu experiență militară anterioară. Rusia a fost implicată în mai multe conflicte de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Dar, aceasta a fost prima convocare de acest fel de atunci.

Publicația New York Times face un uluitor despre România

Imediat după discursul lui Putin, presa occidentală a început să analizeze discursul. Printre analiele făcute sunt și posibilele opțiuni ale Rusie în următoarea perioadă. Printre cele mai sumbre analize, a fost și cea a publicației americane New York Times, care vorbșete de posibile atacuri rusești asupra unor centre de aprovizionare militară din Polonia și România către Ucraina.

„Argumentul privind sistemul de rachete tactice al armatei, sau ATACMS, vine într-un moment critic, când oficialii de la Casa Albă, Departamentul de Stat, Pentagonul și agențiile de informații americane par mai îngrijorați ca niciodată de faptul că dl Putin ar putea escalada războiul pentru a compensa retragerea sa umilitoare.

Ei nu știu ce formă ar putea lua această escaladare. Dar multe dintre opțiunile pentru care se pregătesc sunt sumbre. Mai multe bombardamente nediscriminatorii asupra orașelor ucrainene, o campanie de ucidere a liderilor ucraineni de rang înalt sau un atac asupra centrelor de aprovizionare din afara Ucrainei – situate în țări NATO precum Polonia și România – care canalizează cantități extraordinare de arme, muniții și echipamente militare în țară.”, relatează pubicația americană, făcând referire la sistemul de rachete tactice al armatei, sau ATACMS.

Vezi și: Vladimir Putin a făcut anunțul de care o lume întreagă se temea. Decizia dictatorului le dă fiori inclusiv cetățenilor ruși

„Încercăm să evităm al Treilea Război Mondial”

New York Times a preluat și declarațiile președintelui american Joe Biden. Acsta declara recent că „Încercăm să evităm al Treilea Război Mondial”. Publicația merge mai departe cu lucrurile, accetuând faptul că Volodimir Zelenski pune presiune pe administrația americană de a trimite noi capapbilități militare în Ucraina:

„Domnul Zelensky insistă în fața oficialilor americani că nu intenționează să lovească orașe rusești sau să țintească obiective civile, chiar dacă forțele președintelui Vladimir V. Putin au lovit blocuri de apartamente, teatre și spitale din Ucraina pe tot parcursul războiului. Arma, spune dl Zelensky, este esențială pentru lansarea unei contraofensive mai ample, poate la începutul anului viitor.”, spune New York Times.

Deși sunt speculații, cu toate astea, mai spun analiștii, nu există ceva ce l-ar putea împiedica pe Vladimir Putin. Ba mai mult, mai spun specialiștii, Putin ar putea face o demonstrație de forță, prin declanșarea unui focos nuclear deasupra Mării Negre.

Erdogan: „Putin este dispus să pună capăt războiului”

Un alt moment tensionat, au fost declarațiile președintelui trcu, Recep Erdogan, în care îi cere lui Putin să încheie conflictul. În declarațiile sale, președintele turc a mers mai departe, spunând că Rusia ar trebui să cedeze Ucrainei, inclusiv Crimeea. Cu toate astea, președintele declară că impresia rezultată din discuțiile recente cu Vladimir Putin a fost că acesta dorea „să pună capăt acestei situații cât mai curând posibil”.

Erdogan a vorbit despre faptul că a avut „discuții foarte ample”cu Vladimir Putin la summit-ul din Uzbekistan săptămâna trecută. Într-un interviu acordat postului american de televiziune PBS, liderul turc a declarat că a avut impresia că președintele rus a dorit un sfârșit rapid al războiului.

„El îmi arată de fapt că este dispus să pună capăt cât mai repede posibil. Aceasta a fost impresia mea, pentru că modul în care se desfășoară lucrurile în acest moment este destul de problematic”.

El a mai spus că 200 de „ostatici” vor fi în curând schimbați între cele două părți. Cu toate astea, nu a dat mai multe detalii despre cine ar fi inclus într-un astfel de schimb de prizonieri.

El a mai spus că „pământurile care au fost invadate vor fi returnate Ucrainei”. Nu a fost clar dacă a inclus și teritoriul deținut de separatiștii susținuți de Rusia din 2014.

Întrebat dacă Rusiei ar trebui să i se permită să păstreze Crimeea, Erdogan a spus că, de atunci, Turcia a discutat cu Putin despre returnarea peninsulei „proprietarilor de drept”, dar că nu s-a înregistrat niciun progres.

The post New York Times, anunț uluitor despre România. Putin se pregătește să atace țara noastră appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă