New Delhi intră în lockdown de luni seara. Oficial:„Măsura nu va pune capăt pandemiei, dar o va încetini”

2 săptămâni in urmă 6

Autoritățile speră ca prin această măsură să țină sub control creșterea numărului de cazuri de COVID-19 şi să reducă presiunea asupra spitalelor, potrivit Reurers.

India a înregistrat luni un nou record de cazuri noi: 273.810 de infectări în 24 de ore, aceasta fiind a cincea zi consecutivă în care ţara a depăşit 200.000 de noi infectări, potrivit ultimelor date prezentate de autorități.

De asemenea, în Delhi, cel mai afectat oraş din această ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, au fost înregistrate peste 25.000 de cazuri în 24 de ore.

„Dacă nu impunem un lockdown acum, ne îndreptăm spre o catastrofă şi mai mare. Lockdown-ul va începe în această seară, până lunea viitoare. (…)
Lockdown-ul nu va pune capăt pandemiei, dar o va încetini. Vom folosi această săptămână de lockdown pentru a îmbunătăţi situaţia din spitale”, a declarat şeful guvernului local Arvind Kejriwal, potrivit Reuters.

Măsuri similare au fost deja decretate în alte părţi ale ţării, în special în statele Maharashtra (vest), unde se află capitala financiară Mumbai, şi Tamil Nadu (sud).

India, afectată puternic de răspândirea variantelor mai contagioase ale virusului, se confruntă cu un mare deficit de paturi de spital, de sisteme de ventilaţie şi de medicamente esenţiale precum antiviralul Redemsivir.

Asta în condițiile în care la începutul lunii martie, ministrul sănătății din India, Harsh Vardhan, a declarat că țara se află „în finalul” pandemiei de Covid-19.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă