New Delhi intră în lockdown de luni seara

2 săptămâni in urmă 9

New Delhi intră în lockdown de luni seara, timp de o săptămână. Prin această decizie, autoritățile speră să țină sub control explozia cazurilor de COVID-19 şi să reducă presiunea asupra spitalelor.

Decizia vine în contextul în care luni India a înregistrat un nou record de cazuri noi: 273.810 de contaminări în 24 de ore, aceasta fiind a cincea zi consecutivă în care ţara a depăşit 200.000 de noi infectări.

La Delhi, cel mai afectat oraş din această ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, au fost înregistrate peste 25.000 de cazuri în 24 de ore. Aproape o treime dintre cei testaţi au fost pozitivi.

"Sistemul de sănătate din Delhi se află pe punctul de a colapsa. Situaţia COVID-19 este gravă", a declarat şeful guvernului local Arvind Kejriwal, citat de Agerpres.  "Dacă nu impunem un lockdown acum, ne îndreptăm spre o catastrofă şi mai mare. Lockdown-ul va începe în această seară, până lunea viitoare", a precizat el.

Potrivit lui Kejriwal, unităţile comerciale se vor închide, iar călătoriile vor fi permise doar persoanelor care deservesc activităţi considerate esenţiale.

"Lockdown-ul nu va pune capăt pandemiei, dar o va încetini. Vom folosi această săptămână de lockdown pentru a îmbunătăţi situaţia din spitale", a subliniat el, adăugând că sistemul de sănătate era" sub presiune "şi" aproape de a-şi atinge limitele".

Restricţii similare au fost deja decretate în alte părţi ale ţării, în special în statele Maharashtra (vest), unde se află capitala financiară Mumbai, şi Tamil Nadu (sud).

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă