Nevaccinații ar putea fi testați gratuit 45 sau 60 de zile

2 săptămâni in urmă 22

MARŢI, 16 NOIEMBRIE 2021, 16:15

SURSĂ: Realitatea PLUS AUTOR: REALITATEA.NET

45 sau 60 de zile ar putea avea timp angajații să se vaccineze. În tot acest timp, ei vor fi testați pe banii statului.

După acest interval, persoanele care încă refuză imunizarea ar putea fi concediate. Sunt modificările aduse proiectului legislativ care se află în dezbatere la Camera Deputaților.

„Fiecare angajator își creează o procedură, sau să elaborăm norme pentr a testa personalul”, a precizat Adrian Wiener, deputat PSD.

Persoanele care nu se pot vaccina din motive medicale ar putea fi testate pe banii statului pe toată durata stării de alertă. Cu această măsură sunt de acord și PNL și PSD.

Liberalii au mai venit cu o propunere: vor ca persoanele nevaccinate care se infectează să își plătească spitalizarea.

„Persoanele care sunt testate pozitiv și necesită spitalizare pentru tratament Covid-19 achită cheltuielile de spitalizare”, a declarat Nelu Tătaru, deputat PNL.

Parlamentarii AUR vor ca testul de anticorpi să fie inclus în certificatul verde. Astfel, persoanele asimptomatice și cele care s-au testat acasă și nu sunt înregistrate la DSP ar putea scăpa de restricții. Măsura îi ajută și pe cei care s-au infectat în urmă cu șase luni, certificatul verde fiind valabil în prezent pentru 180 de zile de la data infectării.

„Eu am fost internat în decembrie-ianuarie și acum nu mi se permite să intru pentru că nu am 180 de zile. Este o discriminare care trebuie dovedită”, a afirmat Sorin Muncaciu, deputat AUR.

„În acest moment nu se agrează acest test de anticorpi, inexistând această dovadă științifică”, a mai precizat Nelu Tătaru, deputat PNL.

Proiectul de lege este blocat la Camera Deputaților de la sfârșitul lunii octombrie. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă