Nereguli la Spitalul Municipal Lugoj. Asistentele lucrau in Germania, in timp ce erau pontate si la spitalul din Romania

1 săptămână in urmă 16

Primarul Claudiu Buciu (PNL) a descoperit ca o asistenta care lucra in Germania era pontata si la Spitalul Municipal din Lugoj. Primarul Lugojului a mai declarat ca acest lucru se intampla de mult timp la unitatea medicala.

Primarul a sunat-o pe asistenta si i-a cerut sa se intalneasca ziua urmatoare. Ea a spus ca nu poate fiindca lucreaza in Germania. Cu toate acestea, nu avea o cerere de concediu inregistrata la spital.

"O asistenta de la spital isi luase, teoretic, concediu de odihna, practic nu, si a plecat la munca in Germania. Am sunat-o si am rugat-o sa vina a doua zi la mine si mi-a spus ca nu poate sa vina, ca este in Germania, la lucru.

Nu avea cererea de concediu inregistrata la spital, ci era lasata la sefa dansei, si in cazul in care cineva se sesiza, doar atunci ar fi inregistrat-o. Realitatea este ca a doua zi a revenit in tara si m-a sunat ca poate sa vina la mine. I-am spus ca nu mai este necesar, ca am dovedit ce voiam sa dovedesc", a povestit Claudiu Buciu, potrivit Adevarul.

Se pare ca asistentele practicau aceasta metoda frecvent pentru a obtine venituri mai mari. Isi tineau locul cu randul pentru a lucra, in paralel, si in Germania.

"Am inteles ca era o practica in spital. Sper sa nu mai existe aceasta practica, in care unele asistente plecau, pe rand, la munca in Germania pentru a-si rotunji veniturile, iar colegele le tineau locul, pentru ca nici nu doreau sa isi strice concediul de odihna cu aceste plecari in Germania.

Se inlocuiau pe rand si faceau unele si treaba altora in cadrul spitalului. Ele nu figurau in concediu la spital, dar erau plecate in strainatate", a mai spus Buciu.

Mai puteti citi:

Florin Citu, fotografiat la cumparaturi intr-un supermarket. "Cu ceva timp in urma, ii invidiam pe suedezi, austrieci, olandezi"Ce alimente nu ai manca niciodata daca ai sti ce contin cu adevarat. Topul celor mai nesanatoase mezeluriTopul lucrurilor aberante pe care le-a spus Diana Sosoaca in Parlament. Senatoarea a avut pana acum 36 de luari de cuvant in plenNici prea mult, nici prea putin: De cate ori e indicat sa faci sex pe saptamanaFenomenul fostilor procurori si judecatori care revin in magistratura doar cateva luni pentru pensii de mii de euro
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă