Nereguli GRAVE descoperite la Spitalul din Piatra Neamț. Informații-bombă din dosar

3 săptămâni in urmă 1

Noi detalii din ancheta de la Piatra NeamțNoi detalii din ancheta de la Piatra Neamț

Noi nereguli au fost descoperite la audierile de vineri în dosarul privind tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț. Avocatul Adrian Cuculis a declarat, pentru Realitatea Plus, că nu exista un proiect tehnic de instalații. 

VINERI, 12 FEBRUARIE 2021, 16:21

SURSĂ: Realitatea Plus

AUTOR: Irina Chirtoc

Ancheta nu a avansat, iar cauza incendiului rămâne necunoscută încă, a mai spus avocatul, care reprezintă două dintre părțile din dosar.

”Din declarațiile date - cel puțin astea sunt primele date care au reieșit din audierile de astăzi - oamenii au spus că au lucrat fără să aibă un proiect de instalații. 

Mulți, dacă nu majoritatea celor care își construiesc un imobil nou, nu au proiecte făcute cum trebuie pe partea de instalație electrică. Aici se pare că s-a întâmplat aceeași treabă românească: nu au avut un proiect tehnic în baza căruia să perfecteze aceste instalații. 

Exact secția de ATI care a fost refăcută a fost subcontractată către altă firmă care astăzi nu a venit la audieri pentru că nu se cunoștea aspectul acesta. 

Nu s-a avansat prea mult cu ancheta. Procurorii au dispus o expertiză. 

Se vehicula că au fost ridicați niște pereți fără autorizație care au împiedicat intervenția pompierilor.

În momentul de față, nu se cunoaște cauza incendiului. 

Inginerul care ar fi trebuit să avizeze circuitul de oxigen a spus că ”nu își aduce aminte” să fi avizat această instalație de oxigen și aer comprimat. Dacă lucrurile stau așa, discutăm de o catastrofă în sistemul sanitar, iar România trebuie să fie supusă unui mecanism de supraveghere pentru că altfel riscăm alte tragedii precum cea de la Piatra Neamț sau de la Matei Balș”, a declarat Cuculis. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă