Nereguli grave descoperite în spitale din Constanța: Improvizații la instalațiile electrice și stații de oxigen supraîncărcate

3 săptămâni in urmă 11

De Andreea Filip.
Publicat: 10.11.2021, 14:06.
Actualizat: 10.11.2021, 14:06

Nereguli grave la spitalele din Constanţa, la o lună de la tragedia din Spitalul de Boli Infecţioase, unde 7 bolnavi şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu. Vorbim despre sute de nereguli care au ieşit la iveală în urma unui maraton de controale în unităţile medicale care tratează bolnavii COVID 19. 

Autorităţile au constatat improvizaţii la instalaţiile electrice, precum şi saloane sau secţii unde bolnavii se încălzeau cu reşouri şi aeroterme. Şocant este faptul că în multe cazuri nu exista nici autorizaţie la incendiu.

Procesul verbal arată că au fost controlate 35 de obiective (spitale clinice judeţene, spitale clinice municipale, spitale clinice orăşeneşti, centre medicale, spitale clinice private, spitale oftalmologice, sanatorii balneare). În urma controalelor, au rezultat 352 de nereguli şi s-au aplicat 310 avertismente şi 37 de amenzi, în valoare de 122.000 lei.

Autoritățile au constatat că în 4 dintre spitalele Covid și suport Covid din județul Constanța nu există autorizație pentru securitate la incendiu. De asemenea, peste tot s-au descoperit improvizații la instalațiile electrice, reșouri, candele și stații de oxigen supraîncărcate.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă