Nepoata lui Ceaușescu, dezvăluiri surpriză despre Nicu Ceaușescu: ‘S-a îmbrăcat în femeie și eu l-am plimbat’

1 săptămână in urmă 29

Mihai Gâdea, în cadrul emisiunii sale ”Sinteza Zilei” a acordat un spațiu amplu unui ciclu de interviuri legate de fostul dictator Nicolae Ceaușescu și familia acestuia. Dacă recent l-a avut în studio pe soțul fiicei lui Ceaușescu, de data asta invitată a fost nepoata dictatorului, Mihaela Ceaușescu, fiica cea mare a lui Marin Ceaușescu, unul din cei doi frați mai mari ai lui Nicolae Ceaușescu.

Familia Ceaușescu a avut 9 copii

Despre părinții și familia fostului dictator Nicolae Ceaușescu s-a vorbit foarte puțin în perioada în care acesta se afla la conducerea României Socialiste. După 1989 au început să apară mai multe informații, printre care faptul că Nicolae Ceaușescu provenea dintr-o familie de 10 copii, dintre care au supraviețuit doar 9.

Cea mai mare era Niculina Ceaușescu, urmată de Marin Ceaușescu, care după venirea fratelui său la conducerea PCR în 1965, primea postul de șef al Agenției Economice a R.S.R. de la Praga. Ulterior, din 1974, Marin Ceaușescu a condus reprezentanța economică a României la Viena, până la moartea sa din 28 decembrie 1989, considerată a fi una suspectă, după ce era găsit spânzurat în subsolul ambasadei României din Viena. Marin Ceaușescu avea să se căsătorească cu Elena, o tânără cu origini în Republica Moldova, cu care a avut două fete, Mihaela și Gabriela.

Mihaela Ceaușescu și relația sa cu copii dictatorului

Până la maturitate, cele două fete au locuit alături de părinți la Praga, ulterior, cel puțin Mihaela Ceaușescu, fata cea mare, revine în țară stabilindu-se în București la vârsta de 18 ani. Invitată la „Sinteza Zilei”, Mihaela Ceaușescu a vorbit despre relațiile sale cu cei trei copii ai familiei dictatorului, și în special despre relația sa cu Nicu Ceaușescu, spunând că era „mai apropiată de Nicu, pentru că temperamental eram foarte asemănători noi doi”.

Relația cu ceilalți doi copii, Zoe și Valentin a fost una destul de distantă, având în vedere și caracterele celor doi, mult mai retrase, povestește Mihaela Ceaușescu.

Un episod neștiut până în prezent îl are în prim plan pe Nicu Ceaușescu, care la momentul respectiv era sub arest la domiciliu, neavând voie să părăsească locuința în care se afla.

„Mă mutasem din casa mea, făcusem schimb cu Mădălin Voicu, și el a venit. Și Paula (Iacob, avocata lui Nicu Ceaușescu, n.r.) mi-a spus: Nu are voie să iasă din casă, a fost condiția eliberării, nu primiți musafiri, oricum era o Dacie mereu jos.

Am ieșit o singură noapte, când el mi-a spus că vrea să se plimbe. Și-a pus o broboadă, s-a îmbrăcat femeie, eu la volan și l-am plimbat”, a relatat nepoata lui Nicolae Ceaușescu la „Sinteza Zilei”.

The post Nepoata lui Ceaușescu, dezvăluiri surpriză despre Nicu Ceaușescu: ‘S-a îmbrăcat în femeie și eu l-am plimbat’ appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă