Nemulțumirile elevilor, pe masa premierului Nicolae Ciucă - Deciziile luate la Palatul Victoria

3 zile in urmă 14

 Facebook.com Nicolae Ciucă, premierul României Foto: Facebook.com

Premierul Nicolae Ciucă discută vineri cu elevii despre situația din Educație, inclusiv acordarea burselor de merit, precum și despre măsurile necesare pentru acest val de coronavirus. 

VINERI, 14 IANUARIE 2022, 11:52

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Premierul Nicolae Ciucă primește delegația Consiliului Național al Elevilor (CNE), vineri, la ora 12.00, la Palatul Victoria.

Consiliul Naţional al Elevilor a solicitat deja Guvernului, într-un comunicat de presă, să trateze cu "celeritate" problematica siguranţei în şcoli şi să implementeze măsuri complementare, în contextul valului cinci al pandemiei, în aşa fel încât dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate "să fie respectate în egală măsură".

Cererea elevilor vine după ce s-a decis renunțarea la procentul de vaccinare al profesorilor sau al incidenței localităților în stabilirea prezenței fizice sau online a elevilor în următoarea perioadă. Ministerul Educației a anunțat introducerea unui nou criteriu: pragu lde ocupare al spitalelor din localitatea unde se află unitatea respectivă de învățământ. 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre pri ncare toate şcolile ce funcţionează pe raza judeţelor ale căror spitale au ocupate peste 75% din paturile destinate îngrijirii bolnavilor de COVID-19 vor trece la predarea exclusiv online.

De asemenea, elevii cer schimbarea ordinuliui ministrului Educației privind bursele de merit, ce a provocat proteste în urma eliminării drepturilor elevilor la bursă de merit prin modificarea mediei generale în timpul anului școlar și fără consultare.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă