Nelu Tătaru și Alexandru Rafila, declarații împreună după negocieri/ Rafila: Există consens în urma discuțiilor. Presiunea asupra oamenilor și discriminarea trebuie să înceteze/ Tătaru: Am discutat foarte mult despre măsuri de urgență

2 săptămâni in urmă 26

Deputatul PSD Alexandru Rafila și fostul ministru al Sănătății din partea PNL, Nelu Tătaru, au ieșit împreună la declarații după negocierile pe care echipele social-democraților și a liberalilor le-au purtat joi.

Predominant în declarații, Rafila a transmis că nu au existat divergențe majore între PSD și PNL cu privire la programul de guvernare în domeniul Sănătății și au fost mai degrabă ”chestiuni de interpretare”.

Fostul reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății a mai spus că s-a pus accent pe ambulatorii și, implicit, pe accesul cetățenilor la servicii medicale în apropierea locuințelor, spunând că există posibilitatea înființării a peste 1000 astfel de centre.

Rafila a mai spus că ”presiunea asupra populației și discriminarea trebuie să înceteze”:

  • ”Acces extins la testare. Am estimat că putem să înființăm peste 1000 de centre unde să se facă testarea. Este vorba și de asistența medicală ambulatoriu, astfel încât pacienții să se adreseze serviciilor medicale cât mai aproape de casă. Și bineînțeles alte măsuri pentru evaluarea rapidă a spitalelor pentru creșterea siguranței. A existat un raport de evaluare în 2020, din păcate nu a fost urmat de măsuri concrete încât fiecare secție să prezinte un grad mare de siguranță. Discutăm de infrastructură veche. Presiunea de pe spitale se poate ridica doar cu ajutorul ambulatoriilor. Noi vrem să încurajăm testarea și să terminăm cu sperietoarea deplasării la spital. Există consens în urma discuțiilor, nu am avut divergențe majore, au fost mai mult chestiuni de interpretare. Sunt convins că vom avea o formă finală as programului de guvernare. Nu puteți să ne cereți detalii tehnice când discutăm de programul de guvernare. Ne-am pomenit în vârful pandemiei cu o presiune extrem de mare și asupra populației, nu doar a medicilor. Lucrul ăsta trebuie să înceteze și de asemenea discriminarea”, a declarat Alexandru Rafila, la ieșirea de la negocierile PNL-PSD.

Nelu Tătaru a transmis că cele două echipe au discutat foarte mult despre măsurile de urgență pentru a rezolvarea crizei sanitare, dar și despre necesitatea unor măsuri profunde de prevenție: ”Testare, medicina de familie, montorizare, testele gratuite, certificatele verzi”, a punctat fostul ministru al Sănătății în Executivul condus de fostul premier Ludovic Orban.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă