Nelu Tătaru: "Pregătim o Hotărâre de Guvern pentru concediile medicare care nu au fost date în perioada de vid legislativ"

2 months ago 3

Nelu Tătaru a declarat joi, la Brăila, faptul că se află în pregătire o hotărâre de Guvern pentru acoperirea concediilor medicale care nu au fost data în perioada celor două săptămâni de vid legislativ din perioada pandemiei de coronavirus.

Ministrul Sănătăţii a eexplicat că reevalaurea concediilor revine medicului specialist, medicului infecţionist, care vor da o recomandare către medicul de familie.

Citeşte şi: Nelu Tătaru: "A venit prima tranşă de 330 de mii de doze de vaccin antigripal. În categoria de risc vor intra şi cadrele didactice"

"Se pregăteşte o hotărâre de guvern în acest sens. Casa (n.r. CNAS) a efectuat o evaluare a acelor cazuri care, în perioada de vid legislativ, nu au fost în spital sau s-au externat la cerere şi atunci când au mers la lucru nu au primit concediu medical. Reevaluarea acestora pentru a le putea da concediu medical revine medicului specialist, medicului infecţionist, care va da o recomandare către medicul de familie", a declarat Tătaru.

Conform informaţiilor oferite de Ministerul Sănătăţii, în cele două săptămâni de vid legislativ, 900 de pacienţi infectaţi cu coronavirus au cerut externarea, iar alte 3.000 de persoane diagnosticate cu COVID au refuzat internarea.

Read Entire Article
Powered By Seo Tools