Nelu Tătaru, la Târgu Mureş: ”Avem paturi în rezervă pentru terapie intensivă în eventualitatea unei evoluţii nefavorabile”

4 luni in urmă 12

”În următoarea perioadă se va extinde ca număr de paturi de terapie intensivă – în această săptămână zece, săptămâna viitoare încă zece, ajungem în total la 40 de paturi. Per total, în judeţul Mureş se ajunge la 61 de paturi de terapie intensivă, cu cele de la Sighişoara. Personal va fi detaşat şi din judeţele limitrofe şi din ţară, rămânând ca în următoarea perioadă să putem gestiona cazuri de terapie intensivă, în contextul în care joi, în şedinţă de Guvern, vom avea şi acea Ordonanţă de Urgenţă în care asimptomaticul şi oligosimptomaticul vor fi trataţi la domiciliu de către medicul de familie cu suport al medicului specialist, în condiţiile în care vom avea prezenţa simptomatologiei. Aici suplimentăm cu 20 de locuri, la spitalul judeţean cu încă două locuri”, a declarat Nelu Tătaru.

”Ieri am făcut evaluarea pentru Bucureşti şi mai avem încă 112 locuri de terapie intensivă pentru spitalele din Bucureşti, care se operaţionalizează în această săptămână, rămânând ca după evaluările pe care le fac în aceste zile în ţară să mai avem şi la nivelul regiunilor istorice un număr de paturi pe care să le avem în rezervă pentru terapie intensivă în eventualitatea unei evoluţii nefavorabile. Sper să nu avem plin ceea ce avem la nivelul actual, în condiţiile în care vom respecta nişte reguli şi nişte principii. Avem nişte reguli stabilite atât de prevenţie, cât şi de precauţie. Noi, ca sistem medical, suntem obligaţi să ne adaptăm la numărul de pacienţi care solicită asistenţă medicală şi în acest caz avem o creştere şi a capacităţii de testare şi a capacităţii de spitalizare şi în terapie intensivă”, a mai spus Nelu Tătaru.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă