Nelu Tătaru, în ziua cu cele mai proaste statistici de la debutul pandemiei de COVID: ”E ca în război - viaţă contra moarte”

6 zile in urmă 20

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 16:26

25 citiri

 ”E ca în război - viaţă contra moarte”

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, consilier al premierului demis Forin Cîţu, a afirmat marţi, 12 octombrie, în ziua cu cele mai mari cifre de la începutul pandemiei de coronavirus, că nu mai avem timp să nu credem în boală.

”De această dată e ca în război... viaţă contra moarte”, a transmis Nelu Tătaru.

”442 decese. 1.667 internaţi la ATI. 16.743 cazuri noi de persoane infectate. Cu toţii suntem supuşi greşelii şi unii suntem neîncrezători, dar de această dată e ca în război...viaţă contra moarte! Şi dacă sunteţi dintre cei care încă mai au dubii, încercaţi să treceţi pe lângă un spital şi priviţi către Unitatea de Primiri Urgenţ”, a scris pe pagina sa de Facebook, Nelu Tătaru.

Acesta a mai notat că majoritatea celor care ajung acolo sunt dintre cei vehemenţi, nevaccinaţi sau care îşi doresc să fie salvaţi, însă deja e prea târziu.

”Aşa arată realitatea zilelor noastre. Sunt colmatate toate spitalele. E ca pe front…. Se moare! Se întâmplă! Există mii de apeluri în aşteptare! Epuizare! Durere! Tragedii fără margini! Nu mai avem timp să nu credem! Alegeţi cu mintea pentru viaţa dumneavoastră, pentru familie, oameni dragi… înainte să fie prea târziu.E foarte ușor să critici, să dezbini, să arunci cu noroi, să iei decizia să nu faci nimic.Aleg, ca medic, ca om, ca părinte, frate, ca simplu cetățean să spun ceea ce cred, să spun ceea ce văd și să fac tot ceea ce pot pentru viață. Zilele devin din ce în ce mai negre, iar adevărul este unul dur”, a mai scris Tătaru.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi, 12 octombrie, 16.743 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.380 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 442 de persoane au decedat - 397 nevaccinaţi şi 45 vaccinaţi, din care 44 aveau comorbidităţi - fiind depăşit numărul de 40.000 de decese.

La ATI sunt internaţi 1.667 de pacienţi cu COVID-19. 428de copii cu COVID-19 sunt în spital, 39 dintre ei fiind la ATI.

Citeste si:

Câți români vaccinaţi anti-COVID cu schema completă au murit de la debutul campaniei de vaccinare

Statisticile centralizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) arată faptul că din 27 decembrie 2020, de când a început campania de vaccinare anti-COVID-19 şi până la...

 să îi întreacă pe Nadal și Federer sau să rămână nevaccinat?

Cea mai bună șansă pentru Djokovici să îi întreacă pe Federer și pe Nadal e la Australian Open. Dar poate sârbul să participe la întrecerea de la Melbourne? Ministrul Sportului din...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă