Nelu Tătaru: „După tragedia de la Piatra Neamț s-au făcut evaluări în toate terapiile intensive unde se tratau pacienți COVID”

3 săptămâni in urmă 15

Nelu Tataru/foto: INQUAM Nelu Tataru/foto: INQUAM

Nelu Tătaru a comentat ultimele declarații ale lui Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, referitoare la existența unei diferenţe "certe", de ordinul miilor, între cifrele privind decesele COVID contabilizate pe platformele oficiale Coronaforms şi Alerte Ministerului Sănătății. Politicianul liberal a întărit ideea că informația de pe Coronaforms este cea corectă. Tătaru a mai precizat că, după tragedia de la Piatra Neamț, din noiembrie 2020, s-au efectuat evaluări în tote secțiile de terapie intensive din țară.

SÂMBĂTĂ, 17 APRILIE 2021, 15:30

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: REALITATEA.NET

Nelu Tătaru: „Plec de la premisa că pe durata mandatului meu am încercat să gestionăm cât mai bine pandemia. Evaluarea DSP-ul se face prin urmărirea acelui pacient. Datele din platforma Coronaforms sunt corecte. Unul e decesul și alta boala COVID. Chiar dacă un pacient dintr-un accident auto a murit având  COVID, el nu va fi trecut pe lista de decese COVID. Cred că fiecare ne asumăm declarații și gestionăm cât mai bine o pandemie. Când facem declarații trebuie să ținem cont și de personalul medical dedicat. Pentru munca medicilor ar trebui să avem grijă la declarații. Eu sunt chirurg, am fost mereu în linia I.

Acolo unde simțeam că există riscul să pierdem bătălia, eram în teren.  Eu sper ca în timpul cel mai scurt USR-PLUS să vină cu un profesionist pentru Ministerul Sănătății, care să înțeleagă această boală. Nu toate sunt perfecte în sistemul sanitar românesc, dar trebuie să te implici. Dincolo de imperfecțiunea sistemului medical, cred că am avut un personal dedicat. Nu trebuie să dăm vina pe greaua moștenire, trebuie să ne uităm înainte. După tragedia de la Piatra Neamț, s-au făcut evaluări în toate terapiile intensive unde se tratau pacienți COVID.”

Întrebat dacă vrea să revină la Ministerul Sănătății, Tătaru a precizat că pe actualul algoritm guvernamental portofoliul revine USR-PLUS, însă dacă PNL ar prelua ministerul ar lua în calcul o întoarcere.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă