Nelu Tătaru, despre imunizarea colectivă: „Vom ajunge la 60 - 70% prin vaccinare sau trecând prin boală”

1 lună in urmă 30

Ministrul Sănătății - Nelu TătaruMinistrul Sănătății - Nelu Tătaru

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății și președintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților, consideră că la imunizarea colectivă, de 60 - 70% din populație, se ajunge prin vaccinare sau trecând prin boală.

MARŢI, 06 APRILIE 2021, 23:21

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

„Cred că evoluția, ca să o putem vedea, eu știu, până peste două luni ar trebui să putem să gestionăm ce se întâmplă în următoarele zile, în următoarele săptămâni. De aici cred că trebuie să plecăm. În condițiile în care, eu știu, preconizăm anumite măsuri de relaxare, anumite măsuri de revenire la normal, nu țin doar de cei care gestionează în acest moment pandemia, țin de tot ce înseamnă componentă, inclusiv componenta populației generale. Aici cred că ar trebui să existe un compromis, nu neapărat un consens în care să putem ajunge la o scădere a numărului de cazuri și să gândim că la 1 iunie avem un număr mare de vaccinați, dar avem și o scădere a agresivității al acestui val trei.

Este un virus care este într-o continuă mișcare și modificare. Dacă e să contorizăm ce se întâmplă, noi așteptăm o imunizare de 60-70%. Această imunizare se poate face din vaccinare sau trecerea prin boală. În momentul acesta avem o competiție”, a declarat Nelu Tătaru, marți seara, la un post TV.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă