Nelu Tătaru, despre datele referitoare la pandemie: „Cetățeanul trebuie să fie informat corect”

1 lună in urmă 1

Fostul ministru al sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, trebuie să existe o transparență privind datele despre pandemia de coronavirus, pentru că oamenii trebuie să fie informaţi, relatează News.ro.

Nelu Tătaru a precizat că informarea trebuie să fie corectă, iar transparența să aibă un suport științific și legislativ.

„Cetăţeanul trebuie să fie informat, dar trebuie să fie informat corect, iar acea transparenţă să fie într-adevăr o transparenţă, dar o transperenţă asumată care să aibă un suport atât legislativ, cât şi ştiinţific”, a explicat Nelu Tătaru.

Fostul ministru al sănătății a explicat că fiecare instituţie dă avize pe comunicarea pe care o transmite.

Fiecare instituţie când face o comunicare dă un aviz pe acea comunicare. Ministerul Sănătăţii trebuie să culeagă aceste avize ca să dea şi credibilitate

Nelu Tătaru:

„Ce ne interesează când avem de comunicat nişte date? Institutul Naţional de Sănătate Publică, avem Ministerul Afacerilor Interne, toţi cei care sunt implicaţi, deci nu vorbim de servicii sau altceva. Avem fiecare organism care îşi asumă o dată pe care o comunică”, a precizat Nelu Tătaru.

Întrebat ce riscă actualul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, dacă nu a cerut şi nu a primit avizele necesare şi cu toate acestea a făcut publică raportarea pe judeţe a datelor despre pandemie, Nelu Tătaru a răspuns că decizia va fi luată de premierul Florin Cîțu.

„Este şi apanajul primului ministru, cel care va lua decizia în consecinţă cu o evaluare. Din punct al comunicării după cum ştiţi în perioada când eram ministrul Sănătăţii se facea acel grup de comunicare strategică care era la nivelul Ministerului de Interne şi aduna acolo tot ce înseamna informaţie, tot ce însemna avize”, a spus Nelu Tătaru.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că vor fi făcute verificări la Ministerul Sănătăţii pentru a se vedea dacă s-a respectat legislaţia atunci când a publicat date referitoare la pandemie.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă