Nelu Tătaru: ”Anii terminali ar trebui să se întoarcă față în față la școală”

4 săptămâni in urmă 11

Fostul ministru al sănătății avertizează că este foarte probabil ca România să se confrunte și cu un al patrulea val al pandemiei, din cauza mobilității crescute a cetățenilor. Cu toate acestea, Nelu Tătaru recomandă ca școlile să fie redeschise pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, scrie site-ul axat pe informații medicale Ești Sănătos.

”Anii terminali ar trebui să se întoarcă față în față la școală, iar ceilalți ani online. Aceasta este sugestia mea. Ar trebui să luam în calcul un val patru după o perioadă în care vom avea multă mobilitate. Mobilitatea e cel mai important indice care dă transmiterea comunitară. Spre exemplu, nu școala propriu zisă e cea problematică, ci modul în care ajunge elevul la școală, alături de bunici, părinți, etc…”, a declarat Nelu Tătaru pentru Gândul Live, citat de portatul menționat.

Fostul ministru s-a referit și la vacanța de 1 mai: ”Nu trebuie să facem aglomerări. Dacă mergem cu familia noastră nu ar fi o problemă dacă nu purtăm masca”.

La începutul lunii aprilie, ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat într-un comunicat de presă o tendință de scădere a numărului de infectări cu COVID-19 în ultimele 7 zile, atât în rândul elevilor, cât și al personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic.

Datele furnizate sunt pentru perioada 15 martie – 1 aprilie, iar scăderea se manifestă începând cu 26 martie.

Astfel, în cazul elevilor, de la un maximum de 2.740 de cazuri de COVID-19 pe 26 martie s-a ajuns pe 1 aprilie la 2.610, potrivit MEC.

În cazul personalului didactic, scăderea este și mai pronunțată. De la un maximum de 2.514 cazuri pe 26 martie s-a ajuns pe 1 aprilie la 2.171.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă