Nelu Tătaru: „Am contractat 3 milioane de doze de vaccin antigripal. Cadrele didactice vor intra în categoria de risc”

2 months ago 2

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Brăila, că au fost contractate, până în prezent, 3 milioane de doze de vaccin antigripal. Acesta a precizat că prima tranşă a fost deja distribuită către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, cu precizarea că în categoria de risc privind persoanele care vor fi vaccinate gratuit intră anul acesta şi cadrele didactice, informează Agerpres.


"A venit prima tranşă de 330 de mii de doze de vaccin, s-au împărţit pe DSP-uri. Mai avem o tranşă care trebuie să vină în această lună, 400 de mii în total, luna viitoare vor fi 1,2 milioane de doze, apoi încă 1 milion de doze", a declarat Tătaru.


Ministrul Sănătăţii a precizat că prima tranşă de vaccin antigripal este destinată imunizării cadrelor medicale, după care va începe distribuţia către medicii de familie, pentru vaccinarea categoriilor de risc.


"În categoria celor de risc vor intra suplimentar şi cadrele didactice. Mai avem în acest moment 3 milioane de doze de vaccin antigripal pe care l-am contractat, cu posibilitatea prelungirii la încă un milion de doze şi vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ", a mai spus ministrul Nelu Tătaru.


Foto: Hepta


Read Entire Article
Powered By Seo Tools