Nelu Iordache, condamnat la închisoare. Decizia categorică a judecătorilor

1 lună in urmă 18

Nelu Iordache a fost condamnat la închisoare. Judecătorii au venit cu decizia oficială. Câți ani trebuie să stea în spatele gratiilor? Acuzațiile sale vin în dosarul autostrăzii Nădlac-Arad.

Decizia oficială a judecătorilor: Nelu Iordache a fost condamnat definitiv

Nelu Iordache a fost condamnat definitiv în cursul zilei de miercuri de Curtea de Apel București. Acesta a primit 11 ani și 9 luni de închisoare cu executare în dosarul autostrăzii Nădlac-Arad. Celebrul afacerist a fost acuzat de mai multe infracțiuni, printre care și fraude cu fonduri europene alocate pentru construcția autostrăzii în cauză.

Decizia arată:

  • 6 ani şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene,
  • 6 ani şi 6 luni pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave,
  • 4 ani şi 6 luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată,
  • 2 ani pentru înşelăciune.

Condamnarea este rezultatul unor pedepse contopite care reprezintă un total de 11 ani și 9 luni de închisoare, din care se va scădea perioada în care a fost reținut, arestarea preventivă și arestul la domiciliu. Concret, cele menționate s-au petrecut între 1 decembrie 2012 – 25 august 2014, informează Agerpres.

Omul de afaceri a primit acuzația că a schimbat destinația sumei 31.519.960 lei care reprezintă o parte din avansul încasat de la CNADNR SA pentru proiectarea și execuția lucrărilor la primul tronson din autostradă (aproximativ 22.3 km).

Acuzații din alte dosare

Amintim că lucrarea era finanțată aproximativ 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene. Nelu Iordache a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupție și are și o condamnare de 12 ani și 6 luni de închisoare care nu este, însă, definitivă.

Mai exact, el a fost condamnat de Tribunalul București la 12 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapitare în cadrul unui dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziții fictive de materiale publicitare.

Prejudiciul total al statului român făcut de acesta este de 2 milioane de euro. Inculpatul a fost ridicat de procurori de pe Otopeni și dus la DNA în luna iunie pentru a fi audiat într-un nou dosar de corupție.

Afaceristul îi acuză pe Victor Ponta și ‘grupul de la Cluj’

„Vă amintesc faptul că, prin «grija» nețărmurită a fostului premier Victor Ponta, servant de seamă al «statului paralel», eu am fost arestat, Romstrade – o companie românească de construcții, extrem de puternică în acea perioadă, a fost distrusă, iar compania românească de aviație construită de mine de la zero, Blue Air, mi-a fost furată și a trecut ilegal în proprietatea unor persoane în spatele cărora se află celebrul «grup de la Cluj» , grup cu multe legături directe cu același «stat paralel»”, spunea Nelu Iordache în scrisoarea trimisă către Libertatea și publicată de ziar.

The post Nelu Iordache, condamnat la închisoare. Decizia categorică a judecătorilor appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă